HTML

Napi Fogyasztóvédelem

Ismeretterjesztők tudatos fogyasztóknak....

Friss topikok

Linkblog

Termékbemutatón kicsalták a pénzünk? Mit tehetünk? I. rész

2011.02.23. 10:53 Captain Crash

Ingyenes utazással egybekötött termékbemutatók, csodamatracok és csodaedények rendkívüli akcióban csak most... Hányunk ismerősei, rokonai ugrottak bele egy kecsegtetőnek látszó üzletbe? Mit tehetünk, hogyha már aláírtunk egy ilyen szerződést?

Mivel ez egy elég nagy témakör, illetve előfordulhat, hogy direkt a jogszabályok kijátszásán keresztül próbálnak rávenni bennünket szerződéskötésre, ezért több bejegyzésen keresztül fogok foglalkozni ezzel a témával, illetve próbálom segíteni fogyasztótársaim.

Indoklás nélkül elállhatunk
Nem véletlen, hogy az EU-s irányelveknek megfelelőan a hazai jog is védeni igyekszik a fogyasztókat az ilyen szerzdősékötések esetén. Az ilyen szerződésekre vonatkozó hatályos jogszabály 8 munkanapon belüli indoklás nélküli elállási jogot biztosít a fogyasztók számára.
(Emlékezhetünk, hogy korábban tárgyaltuk, hogy az interneten történő vásárlások esetében is hasonló jogot biztosít számunkra a jogalkotó.)

Vizsgáljuk meg hogy milyen körülmények azok, amikor ilyen szerződésekről is beszélünk! Azt már az eddigi bejegyzéseink során is tapasztalhattuk, hogy a jog a különféle szerződéseket ismer. Amikor interneten keresztül kötünk szerződést, azt a jog úgy ismeri, mint "távközlő útáján kötött szerződés", amikor termékbemutatóról beszélünk, akkor azt úgy ismeri, mint "üzleten kívül kötött szerződés"

A későbbiekben az üzleten kívül kötött szerződéseket fogom részletesebben tárgyalni.

Szólj hozzá!

Címkék: termékbemutatók üzleten kívül kötött szerződés indoklás nélküli elállás

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyved.blog.hu/api/trackback/id/tr382683114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása