HTML

Napi Fogyasztóvédelem

Ismeretterjesztők tudatos fogyasztóknak....

Friss topikok

Linkblog

8 munkanapon belüli elállás személyes átvétel esetén

2011.02.09. 09:04 Captain Crash

Interneten keresztül történő vásárlás során a felek között szerződés jön létre, melynek kapcsán a hatályos jogszabályok a fogyasztó számára 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállási lehetőséget biztosítanak.

A jogszabály alapján a szerződéskötés módja a lényeges, vagyis az, hogy az interneten keresztül történt. Az átvétel módja (utánvétel, személyes átvétel) tehát nem befolyásolja a fogyasztó fenn említett jogát.

Fontos tudni, hogy az elállási jog gyakorlása kapcsán a visszajuttatással kapcsolatos költségeken felül más költség a fogyasztót nem terheli. Azt sem árt tudni, hogy nem gyakorolható a fenn említett jog például hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta.

Szólj hozzá!

Címkék: internetes vásárlás elállás személyes átvétel

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyved.blog.hu/api/trackback/id/tr512648528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása