HTML

Napi Fogyasztóvédelem

Ismeretterjesztők tudatos fogyasztóknak....

Friss topikok

Linkblog

Nem tetszik az ajándék, mit tehetek?

2011.12.24. 19:11 Captain Crash

Jó ha tudjuk, hogy a magyar jog a már megkötött szerződéseket igyekszik mindaddig fenntartani ameddig az lehetséges. Ez azt jelenti, hogy ha egyszer már megvettünk valamit, akkor azt a kereskedő nem köteles visszavenni, csak azért mert meggondoltuk magunkat, vagy nem tetszik annak, akinek ajándékoztuk.

Azt mondták visszaveszik, ha nem tetszik

Ez alól kivétel, ha a kereskedő a szerződéskötéskor olyan vállalást tett, hogy a nem hibás készülékeket is visszaveszi egy bizonyos ideig, ha az nem tetszik, vagy a fogyasztó meggondolná magát. Ilyenkor a kereskedő a vállalt kötelezettségnek megfelelően köteles eljárni. Azonban a hatályos jogszabályok szerint ilyen kötelezettséget a kereskedők nem kötelesek vállalni. Szóban, vagy reklámban történt vállalásért a kötelezett ugyanúgy felel, mintha azt írásban, tette volna. A későbbi viták elkerülése érdekében célszerű írásba foglalni a kereskedők ilyen vállalásait.

Ha nem csak nem tetszik, de hibás is

Nagyon fontos, hogy a hibás készülékek garanciális ügyintézését a kereskedő ilyen vállalás esetén, vagy annak hiányában sem tagadhatja meg, hiszen ha a készülék meghibásodása miatt szeretnénk kicserélést, vagy kijavítást igényelni, akkor ezen jogunk nem a fenti vállalás lététől függ. Hibás készülék esetén első lépcsőben kijavításra, vagy kicserélésre van lehetőségünk.

Nem mondták, nem is hibás, de akkor sem tetszik

Ha ilyen vállalást a kereskedő nem tett és a termék nem hibás, akkor a kereskedő jó indulatára van bízva, hogy milyen megoldást ajánl fel számunkra. Csak olyan megoldást érdemes elfogadni, amely számunkra is elfogadható.

Szólj hozzá!

Címkék: nem tetszik az ajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyved.blog.hu/api/trackback/id/tr483493754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása